Валута:

За нас

 

Керамичният съд - това е усещане на Земя, за вечност, за дом, топлина и уют, за ръката на мама, за огнището на баба... Троянската шарка за светлина, за Слънце, уникалност и красота, за българщина..

"Керамика Фичев" ООД е създадена от грънчаря Иван Константинов Фичев, пра-пра внук на възрожденския майстор Уста Кольо Фичето. Базата на фирмата се намира в с.Дебнево, Троянско. 

"Керамика Фичев" ООД е специализирана в производството на керамични изделия за бита, пълно оборудване на механи, като се предлага изписване името на механата върху всички съдове, както и саксии. Значителна част от продукцията е предназначена за износ за български магазини в САЩ и Европейския съюз.

Изделията се изработват с червена глина от Троянския край, безоловни глазури и ангоби, изпичат се на около 1000°C, като за изделиятa произведени във фирмата се издават сертификати от акредитирана от Българската служба по акредитация лаборатория.

Фирмата предлага възможности за посещение на туристически групи, провеждане на тийм билдинг и запознаване с производството на керамични изделия.

С дейността на фирмата можете да се запознаете :

http://www.agrotv.bg/p_4366Tradiciite-sa-zhivi.html

 

БИБЛЕЙСКО

На Иван Фичев

Грънчарю,да тръгна след колелото ти искам,

защото знам, че достига безкрая на една нова вселена.

В нея няма друг бог освен теб,нито пък има кой да се моли-

светът е безгрешен без люде,но не е съвършен.

Бих искал да ти помогна в това сътворение 

като прелитам от звезда на звезда и събирам от техния прах,

за да посееш в глината светлина и живот,

но аз съм просто земен човек.

А в твоите форми и багри изгряват очите на Ева

с първородния грях на Змията,

и когато я срещнеш с Адам ще ги дариш с живот изначален.

Единствен от хората ти дръзваш с Бог да се мериш.

                                         Павел Боржуков

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.